Onderwerp: MKB Bedrijfsverzekeringen en ZZP Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Welke MKB of ZZP verzekering past het beste bij jou? Vergelijk ze op deze manier!

Als eigenaar van een midden of klein bedrijf zul je meerdere verzekeringen moeten afsluiten, maar ook als ZZP’er is het aan te raden om dergelijke verzekeringen af te sluiten. Dit is nog niet verplicht, maar de bedoeling is dat dit binnenkort wel gaat gebeuren. Het is overigens sowieso verstandig om als ZZP’er verzekeringen te regelen, ZZP aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken is dus ook zeker geen slecht idee. Hetzelfde geldt tevens voor MKB bedrijfsverzekeringen, zo kun jij verzekeringen vergelijken en de optie kiezen die het beste bij jouw wensen, budget en onderneming past.

Er zijn dus verscheidene verzekeringen die je moet afsluiten als ondernemer voor jouw zaak, om te beginnen met de verzekering voor jouw bedrijfspand. Zo een verzekering moet je natuurlijk alleen regelen als je een bedrijfspand in bezit hebt, anders heeft het natuurlijk totaal geen zin. Als je wel zo een pand hebt dan kun je je verzekeren tegen schade aan het gebouw, maar ook tegen schade aan computers en andere elektronica. Het zal je beschermen tegen schade door een storm of een brand, maar ook tegen inbraak. Hier zijn er overigens meerdere varianten van. Je kunt de brandverzekering afsluiten, maar ook onder meer een gebouwenverzekering en/of een elektronicaverzekering.

 

Een andere verzekering die je als ondernemer moet afsluiten is de aansprakelijkheidsverzekering, waar er meerdere soorten van zijn. Allereerst de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, dit dekt materiele of financiële schade toegebracht door jouw bedrijf aan (eigendommen van) derden. Tevens heb je de beroepsaansprakelijkheidsverzekering, dit sluit je alleen af als je een adviserend beroep of bedrijf hebt. Het vergoedt schade die een derde lijdt doordat ze inkomsten missen door jouw advies. Bovendien is er de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering, die er speciaal is voor bestuurders, commissarissen en toezichthouders. Dit kan gebruikt worden als de bestuurder persoonlijk aansprakelijk gesteld wordt, wat een flinke aanslag kan zijn op het vermogen. Deze verzekering verzekerd dan ook dit risico.

 

Jouw bedrijf kan fysieke schade ondervinden aan het pand, inventaris en goederen, maar ook de bedrijfsprocessen kunnen problemen krijgen. Dit kan leiden tot inkomstenverlies, tijdelijk of constant. Je wilt jouw bedrijf natuurlijk zo snel mogelijk weer operationeel en bereikbaar maken, wat veel geld zou kunnen kosten. Een bedrijfsschadeverzekering zal vaak al deze kosten dekken. De reconstructiekosten vallen hier overigens ook onder, dit zijn de kosten die je maakt om de administratie te herstellen en het klantenbestand op te bouwen.