Welke kruiden kun jij allemaal aan jouw vleesgerecht toevoegen?

Welke kruiden kun jij allemaal aan jouw vleesgerecht toevoegen?

Kruiden en specerijen: Ooit waren ze letterlijk goud en zilver waard, maar nu kun je ze eenvoudig in de supermarkt of op de markt halen. Iets eenvoudiger gelukkig. Kruiden kunnen je gerecht maken of totaal laten mislukken. Daarom is het belangrijk te weten welke kruiden je het beste aan jouw vleesgerecht kunt toevoegen. Benieuwd welke kruiden dit zijn? Lees dan snel verder!

Kruiden geschikt voor varkensvlees

Varkensvlees is op zichzelf al een stuk vlees dat beschikt over de nodige smaak. Echter kan dit met het toevoegen van kruiden en specerijen nog beter worden, waardoor het varkensvlees nog smaakvoller wordt. Zo kun je onder andere salie, peterselie, koriander, sereh, gember, basilicum en peper toevoegen. Wil jij de smaak van varkensvlees versterken? Denk dan eens aan knoflook, ui, witte wijn, cider, ketjap, honing of zelfs bier. Allemaal ingrediënten die de smaaksensatie van varkensvlees nog beter maken!

De beste kruiden voor rundvlees

Met rundvlees maak jij de lekkerste stoofgerechten. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke Hongaarse goulash of het typisch Nederlandse hachee. Wanneer je hier de juiste kruiden en specerijen toevoegt, zal de smaak nog beter worden! Heerlijke kruiden die je bij rundvlees kan toevoegen, zijn bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, salie, laurier, paprika en oregano. Ben je op zoek naar lekkere smaakversterkers? Dan kan ui, knoflook, rode wijn, bier of ontbijtkoek het rundvleesgerecht net dat extra stukje smaakbeleving geven.

Kalfsvlees

Ook kalfsvlees is zonder kruiden en specerijen al een heerlijk stukje vlees. De smaak van kalfsvlees is echter iets minder uitgesproken dan dat van rundvlees. Het beste kalfsvlees haal je uit de rug, zoals de kotelet en de haas, of uit de achterkwartieren. Wij raden aan om bij kalfsvlees vooral groene kruiden te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan peterselie, dragon, kervel, koriander, basilicum, bieslook en salie. Wat ook erg lekker is, is het toevoegen van nootmuskaat, sereh, zeezout of gemalen zwarte en witte peper aan jouw kalfsvleesgerecht. 

En voor lamsvlees?

Lamsvlees staat vooral bekend om de malse structuur en de heerlijke, ziltige smaak. Om je gerecht extra smaak bij te brengen, kun je rozemarijn, mint, tijm, salie, oregano en marjolein toevoegen. Ook mosterd en honing, sereh, mierikswortel, mosterd en ui passen prima bij lamsvlees. Ben je bezig met een pruttelend stoofpotje? Denk dan ook aan toevoegingen zoals rode wijn, honing, olijven, tomaat en dadels. Eén ding weten wij zeker: jij hebt nog nooit zo’n lekker lamsvlees stoofpotje gehad!

Kruiden en specerijen kopen

Wil jij na het lezen van deze blog ook alle benoemde kruiden en specerijen proberen, om zo die extra smaak aan je vleesgerecht toe te voegen? Kijk dan eens op de website van Naturaplaza. Zij hebben een ontzettend groot aanbod van de lekkerste kruiden en specerijen die je voor alles kunt gebruiken. De kruiden en specerijen zijn eenvoudig online te bestellen en heb je al binnen enkele dagen in huis. Zo kun jij meteen beginnen met het maken van jouw favoriete vleesgerecht!